Recensies

* De meeste ouders staan er amper bij stil maar ook in Nederland is het mogelijk dat een kind langere tijd in het ziekenhuis moet doorbrengen.
Het overkwam Sabrina en haar man. Ze beschrijft recht uit het hart wat er dan allemaal in een gezin gebeurt. Het boek heeft een goede afloop maar is verplichte ‘leesvoer’’ voor iedereen die vader of moeder wordt.
Maar ook voor opa, oma’s, familie, buren en gewoon voor iedereen die ooit ook kind is geweest.

Albert Bronk- journalist


* Pieter ligt in het ziekenhuis. Dit boek hoort in iedere bibliotheek thuis.
Maar je mag het natuurlijk ook bij Sabrina bestellen.

Bert van Galen- AmsterdamFM


* Het boekje "Pieter ligt in het ziekenhuis' is in oktober 2013 uitgekomen en geschreven door Sabrina Klene-derks, een moeder wiens zoon in zijn eerste jaar veel tijd doorgebracht heeft in het ziekenhuis. Ze wilde graag iets doen met haar ervaringen over de impact die het ziekenhuis heeft op kinderen. Het boekje is geschreven voor kinderen en ouders/verzorgers en anderen die te maken hebben met zieke kinderen. Het aardige voorwoord is geschreven door gepensioneerde kinderarts A.C. Douwes (maag-, Darm en leverarts van het Vumc).
Het verhaal is vanuit Pieter geschreven die vertelt wat er allemaal met hem in het ziekenhuis gebeurt en hoe hij zich daarbij voelt. Pieter krijgt onderandere een sonde en er word koemelkallerge bij hem ontdek. Eenmakkelijk en vlot te lezen verhaal dat vast een aantal van onze Nee-Eters en hun ouders zullen aanspreken.
Naast informatie op de website van de schrijfster (www.sabrinaklenederks.nl), is er ook een Facebookpagina over dit boekje te vinden. Op aanvraag wordt een bijpassende kleurplaat toegestuurd.

Vereniging Nee-Eten Jaargang 16/ mei 2014 Tekst van Yvonne van Mameren.